4 Eylül 2009 Cuma

"Reloaded"

Uzun süren bir aranın ardından tekrardan bi' şeyler karalayalım bloga.

Son yazımızda okul öğrencilerinin YÖK'e karşı başlattığı bir hareketten bahsetmiştik ve kendi çapımızda, Fenerbahçe tribün gruplarının sitelerinde ve çeşitli fanzin sitelerinde ve bloglarda bu protestoyu okul dışına da yaymaya çalıştık.

Üstünden 5 ay geçtikten sonra bu sefer de Fenerbahçe yönetimine karşı bir protestoyla bloga karalamaya başlıyoruz.

Yönetim bu sezon başında "10 numara" bir hareket yaparak maraton üstte bir taraftar tribünü oluşturdu ve bunun meyveleri de sezon başladıktan sonra toplanmaya başladı. Şükrü Saracoğlu tribünleri 4 senelik bi' aradan sonra tekrardan eski günlerine yavaş yavaş dönmeye başladı. Fakat yönetim ilk lig maçında bu hareketini unutturacak bi' işe imza attı.

İlk lig maçının bilet fiyatları açıklandığında herkes şok olmuştu. Geçen sezon zaten yüksek fiyatla satılan kale arkası biletleri bu sene derbiler dışında 55 liraya satılmaya başladı ki derbi maçlarında bu kale arkası fiyatları 65 ile 70 arasında seyir eder. Eli armut toplamayan Fenerbahçe tribünleri de düzeyli bi' şekilde protestolara başladı. Şu an için stadda sözlü olarak bir protesto gerçekleşmemesine rağmen açılan pankartlarla ve sokağa inen protesto sayesinde yazılı basında yeteri kadar yankı bulmuştur.

Açılan esprili pankartları ve İstanbul'da her yere yapıştırılan stickerları ve hareketin amacını http://fenerbahcehalktir.blogspot.com adlı adreste görebilirsiniz.

Temennimiz yönetimin bu protestoyu ciddiye alarak bilet fiyatlarında yeni bir politikaya gitmesidir. Bu cefakarı taraftarı halkın takımı olarak bilinen Fenerbahçe'den ayrı tutmak büyük bir ayıptır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder